ΒΡΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΕΔΩ
Πυροτεχνήματα
Μπαλόνια
ESHOP Συνθέσεις & Κατασκευές
Κανονάκια-Κομφετί
Γάμος - Βάπτιση
Πινιάτες-Αξεσουάρ
Διάφορα

Μπορώ να έχω ιπτάμενα φαναράκια στο γάμο ή στο πάρτυ μου;

Μπορώ να έχω ιπτάμενα φαναράκια στο γάμο ή στο πάρτυ μου;
Τα ιπτάμενα φαναράκια ή αλλιώς sky lanterns μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σε όλες τις κοινωνικές εκδηλώσεις χαράς, όπως γάμους, βαπτίσεις, πάρτυ γενεθλίων, εταιρικές γιορτές και γενικά όλων των ειδών επετειακές εκδηλώσεις.

Τα ιπτάμενα φαναράκια είναι είναι χάρτινο αντικείμενο που το συνοδεύει ένα εύφλεκτο υλικό που συνήθως είναι παραφίνη. Ανάβουμε το εύφλεκτο αυτό υλικό και μετά από λίγο το φαναράκι μας φουσκώνει και ξεκινά το ταξίδι του. Η εικόνα της πτήσης είναι εντυπωσιακή και ειδικά όταν πολλά φαναράκια μαζί βρεθούν στον ουρανό έχουμε ένα φαντασμαγορικό θέαμα. Σε πολλούς γάμους βλέπουμε τα ιπτάμενα φαναράκια να συνδυάζονται να χρησιμοποιούνται από τους καλεσμένους και να συνδυάζονται με φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα και με βεγγαλικά. Συναντάμε εικόνες σε νεανικούς γάμους με το ζευγάρι να κάνει είσοδο κρατώντας χρωματιστά καπνογόνα και μαζί με τα ιπτάμενα φαναράκια να κερδίζουν υπέροχα φωτογραφικά πλάνα. Στα παιδικά πάρτυ, επίσης, όλα τα παιδιά μπορούν να ελευθερώσουν ένα ιπτάμενο φαναράκι sky landern πριν από το πρόγραμμα με τα πυροτεχνήματα. Λίγα λόγια για τα ιπτάμενα φαναράκια θα ήταν δόκιμο να γνωρίζουμε προκειμένου να κατανοήσουμε το προϊόν που κάνει θραύση παγκοσμίως στις πωλήσεις σε όλα τις χώρες του κόσμου. Η αρχική του ονομασία βασισμένη στην ακριβή μετάφραση του από την Κινεζική γλώσσα είναι «ουράνιο φανάρι» και η πρώτη του χρήση σύμφωνα με μαρτυρίες ιστορικών, προέρχεται από την Κίνα όταν περίπου το 200 Μ.Χ ένας στρατηγός περικυκλώθηκε από εχθρούς χρησιμοποίησε το ιπτάμενο φαναράκι και τοποθέτησε ένα μήνυμα σε αυτό προκειμένου να διασωθεί από τον εχθρό και να ζητήσει βοήθεια. Στην αρχαία Κίνα τα ιπτάμενα φαναράκια χρησιμοποιήθηκαν αρχικά στον πόλεμο για στρατηγικές και μετέπειτα εισήλθαν στην κοινωνική ζωή του τόπου τους στις παιδικές γιορτές, γράφοντας ευχές πάνω σε αυτά και να ταξιδεύουν ψηλά στον ουρανό. Αφού κάναμε μία ιστορική αναδρομή προκειμένου να μπούμε στο κλίμα της χρήσης του φαναριού, να σας πούμε ότι μετά υιοθετήθηκε από πολλές χώρες τόσο της Ασίας όπως η Ταϊβάν, Ταϋλάνδη αλλά και χώρες Ευρωπαϊκές. Στην Πορτογαλία είναι παραδοσιακό έθιμο την αρχή των Χειμερινών διακοπών ενώ στην Ινδία σηματοδοτεί την αρχή της νέας χρονιάς με ελπίδες για αυτήν. Σε κάθε κουλτούρα και σε κάθε έθνος κυριαρχεί αυτή η δραστηριότητα σε διαφορετική σημειολογία και εθιμοτυπία αλλά όλοι τα χρησιμοποιούν ως αντικείμενο εορταστικό και φαντασμαγορικό στον ουρανό. Τα sky lanterns είναι η επίσημη αγγλική ονομασία τους διεθνώς και έτι μπορείτε να τα αναζητήσετε σε μηχανές αναζήτησης. Εμείς στην Ελλάδα τα χρησιμοποιούσαμε στο Λεωνίδιο αρχικά το βράδυ της Ανάστασης ως έθιμο αλλά μετά σιγά σιγά ολοένα και περισσότερες πόλεις και χωριά το έβαλαν στα έθιμα τους την ήμερα αυτή του Πάσχα. Την περίοδο των Χριστουγέννων πολλές πόλεις πλέον έχουν καθιερώσει βραδιά με ταυτόχρονη απελευθέρωση σε ιπτάμενα φαναράκια.

Που τα χρησιμοποιούμε :

Τα ιπτάμενα φαναράκια έγιναν πολύ δημοφιλή στον Ελληνικό χώρο και αποτέλεσαν σημείο αναφοράς σε γάμους τα οποία οι καλεσμένοι απελευθερώνουν μαζί με το νιόπαντρο ζευγάρι και κάνουν ευχές είτε γράφοντας τες επάνω στο φαναράκι είτε λέγοντας τες από μέσα τους. Το θέαμα που προσφέρουν στον ουρανό είναι εκπληκτικό, με την φωταγωγία τους και την αργή κίνηση τους στον σκοτεινό φόντο του ουρανού την νύχτα. Συχνά συνδυάζονται με τη χρήση εναέριων πυροτεχνημάτων και απογειώνουν το θέαμα. Προσφέρει μεγάλη διασκέδαση σε μικρούς αλλά και σε μεγάλους τόσο η διαδικασία για να το αφήσουν στον ουρανό, όσο και η διαδικασία του θεάματος να τα βλέπεις ψηλά. Τα φαναράκια έχουν μεγάλη αποδοχή και χρήση σε γάμους, σε βαπτίσεις, σε παιδικά πάρτυ, και σε κοινωνικές εκδηλώσεις παντός τύπου. Όλοι γνωρίζουν το είδος αυτό και περιμένουν τη στιγμή να τα χρησιμοποιήσουν.

Ασφάλεια Προφυλάξεις και συνθήκες χρήσης:

Οτιδήποτε έχει να κάνει με φωτιά θέλει και τις ανάλογες προφυλάξεις, και τηρώντας σωστά και με υπευθυνότητα τις οδηγίες χρήσης στα ιπτάμενα φαναράκια εκμηδενίζουμε τους κινδύνους που έχει η χρήση τους χωρίς τις απαραίτητες διαδικασίες. Τα φαναράκια καταρχάς θα πρέπει να είναι νέας τεχνολογίας υλικών και να είναι βιοδιασπώμενα τόσο το χαρτί τους όσο και το σκληρό υλικό τους που κάνει το σκελετό. Αυτό έχει ως συνέπεια να μην μολύνει το περιβάλλον όταν μείνει στο έδαφος και να αφομοιωθεί από αυτό χωρίς να αφήσει σκουπίδια και κατάλοιπα στη γη μας. Προσέχουμε τα μέρη που επιτρέπεται να κάνουμε την χρήση στα ιπτάμενα φαναράκια, δηλαδή πρέπει να είμαστε μακριά από αεροδρόμια, μακριά από δασικές εκτάσεις και ψηλά δέντρα κοντά, μακριά από εύφλεκτα αντικείμενα, αλλά και καλώδια του ηλεκτρικού ρεύματος πυλώνες υψηλής τάσης κτλ. Σημαντικός παράγοντας είναι ο αέρας δηλαδή η έντασή του δηλαδή το πόσο πολύ φυσάει, αλλά και η κατεύθυνσή του. Τα ιπτάμενα φαναράκια πότε δεν τα χρησιμοποιούμε, όταν φυσά δυνατά γιατί δεν θα είναι δυνατή η απελευθέρωση τους αλλά και αν γίνει, θα γίνει με κίνδυνο το φαναράκι μετά από λίγο να γύρει και να πέσει κάτω αναμμένο, κάτι το οποίο δεν θα έχει μεν επιτελέσει το έργο του που είναι να πετάξει στον ουρανό αργά αλλά, επιπλέον, θα έχει κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος άθελά μας. Οι κανόνες ασφαλείας τους είναι παρόμοιες με τις οδηγίες ασφαλής χρήση των πυροτεχνημάτων και των βεγγαλικών. Τηρώντας αυτά σωστά τα μέτρα θα έχετε επιτύχει στο ακέραιο τόσο μία ασφαλή πτήση τους όσο και την διασκέδαση σας με αυτά. Να αγοράζετε πάντα βιοδιασπώμενα ιπτάμενα φαναράκια και όχι απλά χάρτινα αμφιβόλου προέλευσης και κατασκευής υλικών. Θα τα βρείτε σε καταστήματα που διοργανώνουν εκδηλώσεις γάμων και βαπτίσεων καθώς και σε καταστήματα που πωλούν πυροτεχνήματα και μπαλόνια.

Αγόρασέ τα τώρα !!!



twitter youtube pinterest instagram facebook